Aanleg en onderhoud

Wij denken altijd graag met u mee over de aanleg
en het onderhoud van diverse installaties

image

Airconditioning

Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar koelen in de warme zomers en eventueel verwarmen in de winters.
Wij denken graag mee in een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen. Voor elke ruimte in uw huis bieden wij een oplossing.

De airconditioningsystemen die wij aanleggen en onderhouden hebben de hoogste energielabels op de markt. Door de toewijding van onze partner voor oplossingen voor een beter binnen- en buitenklimaat, garanderen zij dat systemen niet alleen voldoen aan, maar ook vooruitlopen, op de regelgeving.

image

Verwarming

Centrale verwarmingsketels zorgen ervoor dat alle ruimtes in jouw huis verwarmd worden. Welke cv-ketel het meest geschikt is, hangt af van jouw woning en jouw wensen. Zaken die een rol spelen zijn onder andere het benodigde vermogen en de gewenste CW-klasse. Maar ook de mogelijkheid om de ketel later uit te breiden met een warmtepomp.

Wil je graag de beste keuze maken? Laat je dan door ons adviseren over welke cv-ketel het beste past. Welink Installatie beschikt over deskundige monteurs die met de meest uiteenlopende c.v. installaties uit de voeten kunnen. Zij zijn bevoegd om installaties te plaatsen en te onderhouden.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte in de zomer koelt en in de winter verwarmt. In de modus ‘koeling’ absorbeert het koudemiddel van het toestel de warmte van de ruimte om het buiten af te zetten. In de modus ‘verwarming’ is dit juist het omgekeerde.

Warmtepompsystemen zijn veel energievriendelijker dan andere verwarmingssystemen. Dit omdat het systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen. Vraag ons naar de mogelijkheden en laat u goed adviseren.

WTW

WTW staat voor ‘Warmte Terug Winning’. Met een WTW unit kun je flink op de stookkosten besparen want het rendement van ventilatiesysteem met warmteterugwinning is zeer hoog.

Een WTW unit is een apparaat dat deel uitmaakt van de balansventilatie. In de unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren, zoals bij mechanische ventilatiesystemen zonder WTW.

image

Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming biedt de meest comfortabele manier van verwarmen. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreëerd. De vloertemperatuur zal snel een aangename waarde bereiken. De vloerverwarmingssystemen van onze leverancier kunnen in vrijwel iedere situatie worden toegepast. Bij nieuwbouw, renovatie of zelfs op een houten ondervloer is dit geen probleem. In keuken, woon- en slaapkamer, badkamer, serre, kantoorruimtes etc.

image

Dakbedekking

Niets is vervelender dan een lekkend dak. Het is daarom belangrijk dat uw dak vakkundig aangebracht of gerepareerd wordt. Welink Installatie is gespecialiseerd in dakbedekking. We werken uitsluitend met ambachtsmensen, monteurs die hun vak verstaan.

Ook voor dakgoten kunt u bij ons terecht. Of uw goot nu van zink of koper is, vervangen moet worden of gerepareerd. De monteurs van Welink staan hun mannetje.
Pvc, zink of koperen hemelwaterafvoeren, alles kan.

image

Waterleiding

Moet u een water installatie laten aanleggen of uitbreiden? Of is uw huidige installatie toe aan onderhoud? Als totaal installateur zorgen wij ervoor dat de waterleiding volgens de geldende normen en voorschriften wordt aangelegd.

Welink Installatie is gespecialiseerd in het onderhouden, aanleggen en het uitbreiden van installaties voor drinkwater en sanitair met daarbij behorende afvoeren. Wij werken dan ook met een team van ervaren en vakkundige specialisten.

image

Gasleiding

Als totaal installateur zorgen wij ervoor dat water- en gasleidingen volgens de geldende normen en voorschriften wordt aangelegd. Gasleidingen verouderen en kunnen lek raken. Dit geldt ook voor gasslangen aan gasfornuizen. Laat daarom regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw gasapparaten.

Bij de installatie van gasleidingen is het van belang dat deze voldoende zijn afgestemd op het gastoestel dat wordt voorzien (Kw). Het berekenen van de benodigde diameter van de gasleiding hangt onder meer af van het vermogen van het gastoestel (gashaard, kooktoestel, CV combi ketel) en de hoeveelheid toestellen dat op de binnengasleiding wordt aangesloten. Welink Installatie heeft voldoende ervaring en kennis, zodat u kunt beschikken over een kwalitatief goede en veilige installatie.

image

Luchtverwarming

Luchtverwarming zorgt voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm of verfrissend koel d.m.v. topkoeling. Door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht en perfect afgestelde warmte in elk vertrek en met een ongekend hoog rendement. Niet alleen in koude winters, maar ook gedurende warme zomers. Moeiteloos en in een kort tijdsbestek combineert luchtverwarming verwarmen én koelen.

Kortom: ‘Het hele jaar door comfort in één systeem!’

image

Riolering

Het aanleggen van riolering is specialistenwerk. Gelukkig bent u bij Welink Installatie aan het juiste adres! Niet alleen voor de aanleg, maar ook voor het verleggen van riolering. Wij zijn gespecialiseerd in alle riool werkzaamheden. Van aanleg tot het verleggen van afvoeren en aansluiting op de gemeentelijk riolering.

image

Sanitair

Of u nu kiest voor een compleet nieuwe badkamer, of voor het vervangen van het bestaande sanitair, wij zijn u graag van dienst met bruikbare adviezen en perfecte installatie! Kom langs bij ons in de showroom waar we diverse producten kunnen laten zien of bezoek de uitgebreide showrooms van onze partners zodat we samen de juiste keuze maken welk sanitair het beste bij u past.

image

Elektra

Of het nu gaat over installeren, meten, vervangen, repareren, aanpassen of inspecteren, Welink Installatie is altijd geladen met ambitie. Iedere elektrische installatie wordt dus perfect up to date gehouden of gemaakt.

Het vak van elektricien is continu onderhevig aan vernieuwing en wij volgen de nieuwe ontwikkelingen op de voet. Als totaal installateur leiden wij ons personeel op naar de nieuwste eisen en maatstaven.

image

Zinkwerk

Voor vakmanschap bij zinkwerk bent u bij Welink Installatie aan het juiste adres. Zink is een metaal dat al eeuwen bij nieuwbouw en verbouwingen wordt toegepast. Hierbij kunt u denken als zink als bedekking van daken en gevels, maar ook aan zinken dakgoten en regenpijpen.

Vaak kiest men voor zink gebaseerd op persoonlijke smaak. De esthetiek van zink draagt bij aan een bijzondere uitstraling van uw woning of gebouw. Maar zink kent ook andere voordelen. Als duurzaam materiaal heeft zink een lange levensduur van ongeveer 50 jaar, waarna het materiaal bovendien volledig recyclebaar is.

image

Zonnepanelen

Elke dag opnieuw levert de zon een grote hoeveelheid energie waar we gratis over kunnen beschikken. Zonnepanelen zijn de makkelijkste manier om zelf duurzame energie op te wekken. Deze worden aan het elektriciteitsnet gekoppeld, zodat de zonnestroom gewoon uit hetzelfde stopcontact komt als de elektriciteit van uw energiebedrijf. U merkt daar niets van, behalve dat u een lagere energierekening krijgt.

De zonnepanelen welke door Welink Installatie worden geleverd en geplaatst zijn hoogwaardige producten van Europese bodem en geven langdurige product- en opbrengstgarantie.